Kétszáz ügyvéd támadt botokkal egy kórházra Pakisztánban, 3 beteg meghalt

2019.12.12. 14:47 Módosítva: 2019.12.12. 14:49

Három beteg halt meg, amikor körülbelül kétszáz, botokkal felfegyverkezett ügyvéd támadt rá egy kórházra Pakisztánban. A támadásról készült videón az látható, hogy a feldühödött ügyvédek több csoportban támadták meg a lahori kardiológiai intézetet, írja a BBC.

Az öltönyös-nyakkendős tüntetők betörtek a kórház folyosóira, megverték a személyzetet és összetörték az orvosi berendezéseket. A pánik miatt az orvosok és az ápolók elrejtőztek, emiatt magukra kellett hagyniuk a kritikus állapotban lévő betegeket az intenzív osztályon, akik közül hárman meghaltak.

A támadók több parkoló autót megrongáltak, és felgyújtottak egy rendőrségi járművet is. A verekedésben megsérült Fayazul Hasan Chauhan pakisztáni propagandaminiszter is, aki megpróbálta jobb belátásra bírni az ügyvédeket.

A rendőrök könnygázt vetetettek be a dühöngő jogászok megfékezésére. A rend helyreállítása több mint két órát vett igénybe. A hatóságok több mint húsz embert tartóztattak le. 

A konfliktus előzménye az volt, hogy november 2-án fél tucat ügyvéd kísérte be kórházi kezelésre egy kollégájuk édesanyját. Az ügyvédek a kórházban vitába keveredtek az ápolókkal, majd az orvossal, mert szerintük a személyzet nem megfelelően bánt a beteggel.  Már ekkor verekedés tört ki köztük és a biztonsági személyzet között.  

A cérna akkor szakadt el náluk, amikor a kórház egyik orvosa most kedden közzétett egy videót, amin kifigurázta és sértegette az ügyvédeket. Szerdán emiatt ülést tartott az ügyvédi kamara, innen indult el kétszáz feldühödött ember a kórház felé, hogy tüntessen és bosszút álljon a történtekért.