Piroska
-11 °C
-2 °C

Ukrajnában kiderült, hogy a korrupcióellenes iroda igazgatója is korrupt

2019.12.13. 18:11 Módosítva: 2019.12.13. 20:07

Korrupcióban találták bűnösnek Artem Szitniket, az ukrán korrupcióellenes iroda (NABU) igazgatóját, miután a rivnei fellebbviteli bíróság pénteken jóváhagyta az elsőfokú törvényszék korábbi ítéletét – közölte a Delovaja Sztolica című ukrán hírportál az MTI szerint.

„A bíróság úgy döntött, hogy elutasítja Artem Szitnik fellebbezését, és fenntartja az elsőfokú törvényszék ítéletét, amelyben közigazgatási vétség elkövetésében találta vétkesnek Szitniket” - idézte a hírportál az ügyben eljáró bírót.

A NABU-t négy éve vezető Szitnik ellen azért indított eljárást a főügyészség, mert a vagyonnyilatkozatából kihagyta egy luxusüdülésének költségeit, amelyet a vádhatóság szerint egy helyi üzletember fedezett. Ez az ügyészség szerint „korrupciós ajándéknak” minősül. Szitnik tagadta ezt.

A Delovaja Sztolica szerint a mostani ítélet alapján Szitnik felmenthető eddigi tisztségéből, mert korrupciós vétség elkövetésében találták vétkesnek. Szitniket az elsőfokú eljárásban 3400 hrivnya (43 ezer forint) pénzbírság megfizetésére ítélték.