Lezuhant egy orosz vadászbombázó, a pilóta túlélte

2019.12.24. 11:52

Gyakorlatozás közben lezuhant egy Szu-57-es típusú, ötödik generációs orosz vadászrepülőgép  Oroszország távol-keleti részén, a pilóta azonban életben maradt, írja az MTI az orosz Egyesült Repülőgépgyártó Vállalat információi nyomán.

A közlemény szerint a vadászrepülőt Komszomolszk-na-Amure város közelében érte baleset, a pilóta katapultált, a gép elvesztésén kívül más kár nem keletkezett. Egyelőre nem tudni, pontosan mi történt a géppel.

A Szu-57-es Oroszország legfejlettebb vadászgépe. A lopakodó kialakítású, két hajtóműves harci gép a legkorszerűbb eszközökkel és fegyverzettel van felszerelve. A Szuhoj tervezőiroda azért fejlesztette ki, hogy versenyre keljen az Egyesült Államokban gyártott F-22 Raptor nehéz vadászbombázóval.

A típusnak a mostani az első balesete. A gépből eddig tízet gyártottak, hogy teszteljék és értékeljék harci képességeit. Két ilyen típusú gépet fegyverzetük tesztelésére Szíriába vezényeltek. Az orosz légierő 76 ilyen vadászrepülőt rendelt meg, ezeket 2028-ig kell leszállítani.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport