Mihály
3 °C
17 °C

Legalább 30-an meghaltak Nigériában egy robbantásban

2020.01.07. 05:33

Legalább 30 ember vesztette életét hétfőn Nigéria északkeleti Borno államában egy zsúfolt hídon elkövetett pokolgépes merénylet következtében, közölték különböző források a Reuters hírügynökséggel. Az MTI által idézett tudósítás szerint a "házilag" előállított robbanószerkezet helyi idő szerint délután öt óra körül lépett működésbe a kameruni határ mellett fekvő, piacáról híres Gamboru városában, azon a hídon, amelyen a szomszédos Kamerunba lehet átjutni.

Szemtanúk elmondása szerint a robbantást követően legalább 35 sebesültet szállítottak a helyi kórházba. Egy katonai szóvivő késő estére ígért tájékoztatást a történtekről, ugyanakkor a Boko Haram terrorszervezet elleni küzdelemre létrehozott helyi polgárőrség két forrása megerősítette a merénylet hírét és a halálos áldozatok számára vonatkozó első jelentéseket.

Egyelőre senki sem jelentkezett a terrorcselekmény elkövetőjeként. A térségben egyaránt tevékeny a dzsihadista Boko Haram lázadó szervezet és a belőle kivált, az Iszlám Állam regionális ágának tekintett Nyugat-afrikai Iszlám Szervezet (ISWAP).

A Boko Haram Nigériában szerveződött meg, ahol a hadsereg és a dzsihadista csoportok közötti konfliktusnak 2009 óta legalább 35 ezer halottja van és tízezrek menekültek el az országból.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport