Már harminchárman meghaltak az ausztrál bozóttüzekben

2020.01.24. 11:49

Egy lakó bent égett egy házban Moruya közelében, ezzel harmincháromra nőtt az ausztrál bozóttüzek halálos áldozatainak száma, írja a The Guardian. 

Az áldozat azonosítása egyelőre folyamatban van, de a rendőrség szerint egy 59 éves férfi lehet az.

Csütörtökön három tűzoltó halt meg, amikor lezuhant egy tűzoltó-repülőgépÚj-Dél-Wales államban. A repülőgép szállítási és oltási feladatokat látott el, a személyzet a bozóttüzek idejére szerződött Ausztráliába, hogy részt vegyenek a lángok elleni küzdelemben.

Ausztráliának azon a területén a hőség és a szárazság visszatértével  ismét bozóttüzek keletkeztek . Új-Dél-Wales állam tűzoltósága számos kerületre adott ki figyelmeztetést. Legfőképpen az állam délnyugati részeire, az ausztrál főváros határaira, valamint az északnyugati területére, 40 kilométerre Sydney belvárosától. A bozóttüzek miatt zárva tart Canberra repülőtere. 

David Elliot, az állam rendkívüli szolgálatainak minisztere azt mondta, hogy visszatérnek azok a körülmények, amelyeket az elmúlt hónapokban tapasztaltak. A politikus egyben rendkívüli éberségre szólította fel a lakosságot a  keletkező tüzek miatt .

Ausztráliában továbbra is súlyos a helyzet a főváros, Canberra keleti külterületén, rendkívüli figyelmeztetés van érvényben több elővárosban. Az embereket felszólították, hogy azonnal menjenek menedékhelyre vagy egy közeli sporttelepre. Azt is mondták, hogy már késő autóúton távozni a térségből, mert újabb hatalmas lángtenger van kialakulóban, amely az utakat is elérheti. A tűz rendkívül gyorsan terjed. A környékbeli bozóttüzek szerdán keletkeztek, amiket csütörtökön a heves szelek tovább tápláltak.  • Hírek
  • Lakáshitel