Szellemvárossá vált Vuhan, meséli egy kint élő magyar

2020-01-26T065742Z 155462673 RC2INE9BVJJO RTRMADP 3 CHINA-HEALTH
2020.01.26. 17:52

Szellemvárossá változott Vuhan, az emberek készleteket halmoznak, mesélte az RTL Klub Híradójának egy kint élő magyar. Bár egy rövid ideig úgy tűnt, hogy a kínaiaknak sikerül az új típusú koronavírus okozta tüdőgyulladás-járványt megfékezniük, az utóbbi napokban a járvány újult erőre kapott, és egyre több országból jelentik a megjelenését.

Vuhan utcáin, ahol máskor hömpölygő embertömeg van, a napokban alig látni embert. 

Gyakorlatilag teljes mértékben elszigetelték Vuhant, megállt a légi közlekedés, a vonatok. Egy napon belül az egész tartomány lezárták.

– meséli a kint dolgozó magyar férfi. Az emberek pánikszerűen vásároltak be tartós élelmiszerből három nappal ezelőtt, amikor kiderült, hogy lezárják a területet. Ő maga is egy hónapra előre bevásárolt, és azóta ki sem mozdul a lakásából, ha nem muszáj. Ha le is megy valamiért, akkor maszkot visel, eldobható kesztyűt húz, és kimossa a ruháit, mikor hazaér. A környék kórházait elözönlötték a pánikba esett helyiek, nehézzé teszi a dolgot ugyanis, hogy nehéz megkülönböztetni az influenza tüneteit a koronavírus okozta tünetektől. 

A koronavírus eddig már négy kontinensen jelent meg, Kínában a halálos áldozatok száma a hivatalos statisztikák szerint 56, a súlyos állapotban lévő fertőzötteké pedig meghaladja a háromszázat. Az USA és Franciaország az állampolgárai evakuálását vagy részleges evakuálását tervezi a legfertőzöttebb régióból. A vírussal kapcsolatos összes hírünket itt olvashatja.

(Borítókép: Vuhan belvárosa 2020. január 26-án. Fotó: Stringer / Reuters)  • Tippek
  • Biztosítás