Napokat töltött Romániában egy olasz koronavírus-fertőzött

2020.02.26. 00:11

Az előző héten az olaszországi Bologna és a romániai Craiova között közlekedett egy koronavírussal fertőzött beteg a Wizz Air járatán, ismerte el kedd esti közleményében a fapados légitársaság. Az olasz állampolgárságú utas négy napot töltött Romániában.

"A hatóságok értesítették a Wizz Airt, hogy koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak a légitársaság W6 3762 számú, február 18-án Bolognából Craiovába, valamint W6 3761 számú, február 22-én Craiovából Bolognába közlekedő járatának egyik utasánál" – közölte a légitársaság.

A közlemény szerint a Wizz Air kapcsolatban áll a közegészségügyi hatóságokkal, mindenben követi azok iránymutatását, a légitársaság karbantartó és földi kiszolgáló személyzete a hatóságok előírásainak megfelelően kezeli ezt és a hasonló eseteket.

"Az érintett járatot teljesítő repülőgépet azonnali hatállyal kivontuk a közlekedésből, és a vonatkozó szabályoknak megfelelően fertőtlenítjük, mielőtt újra forgalomba állítjuk. A Wizz Air W6 3762, Bolognából Craiovába közlekedő járatához másik repülőgépet biztosítottunk a flottánkból, és a járat indulását egyúttal február 26-ára halasztottuk" - közölte a társaság szerda reggel.

Az Erdély Online a román külügyminisztérium közlése nyomán azt írja: a 71 éves olasz férfi román állampolgárságú felesége rokonait látogatta meg Romániában, ahol több üzleti tárgyalása is volt. A férfiről az Olaszországba való hazatérése után derült ki, hogy fertőzött.

Kedd estig világszerte több mint 80 ezren kapták el a koronavírust, és több mint 2700 áldozata van a betegségnek. Közben Olaszországban 320 fölé emelkedett a fertőzöttek száma, és 11 halottról lehet tudni. Romániából eddig nem jelentettek fertőzöttet.  • Hírek
  • Lakáshitel