Jolán, Vid
11 °C
28 °C

Izrael azonnal karanténba rakja a komolyabban fertőzött európai országokból érkezőket

2020.03.04. 18:09 Módosítva: 2020.03.04. 18:52

Izrael a koronavírus-terjedés megfékezése érdekében szigorú lépésre szánta el magát, kötelező, de otthoni karanténba rak mindenkit, aki olyan európai országból akar bejutni Izraelbe, ahol a napokban több megbetegedést is észleltek – írja a Times Of Israel.

Azok a nem izraeli személyek, akik Ausztriából, Franciaországból, Németországból, Spanyolországból vagy Svájcból érkezve akarnak bejutni Izraelbe, csak akkor kerülhetik el a karantént, ha bizonyítani tudják, hogy az utazásuk előtt 14 napig karanténban voltak valahol. Az európai országokon felül az Iránból, Irakból, Szíriából vagy Libanonból érkezőkre is hasonló szabályok vonatkoznak. Korábban felmerült, hogy az USA is rákerül a listára, de végül a szerdai bejelentésben nem szerepelt az ország annak ellenére, hogy drámaian nő az amerikai fertőzöttek száma.

Kapcsolódó

Seattle lehet az új Vuhan?

Akár 1500 ismeretlen fertőzött is lehet Washington államban, a járvány már legalább hat hete észrevétlenül terjed Amerikában.

Izrael már eddig is alkalmazta a szigorú karanténszabályokat, eddig Kína, Hongkong, Makaó, Thaiföld, Dél-Korea, Japán és Olaszország volt rajta a listán.

Az országban eddig mindössze 15 megbetegedést regisztráltak, halálos áldozatot még nem szedett a vírus, egy ember már felépült, több ezren pedig karanténban vannak.