Elza
-3 °C
1 °C

Angliában pozitív lett egy újszülött koronavírustesztje

2020.03.14. 10:21

Az angliai North Middlesex egyetemi kórházban egy újszülöttnél igazolta a teszt a koronavírus-fertőzést.  

A SkyNews értesülése szerint az édesanyát napokkal a szülés előtt szállították be légzési nehézségekkel és tüdőgyulladás gyanújával, majd később nála és a közben megszületett gyermekénél is kimutatták a vírust. 

A kórház nem erősítette meg a hírt, csak annyit közölt, hogy két embernél mutatták ki a vírust, az egyiket elkülönítették, a másikat pedig speciális egészségügyi központba szállították. A közlemény szerint azok az egészségügyi dolgozók, akik a fertőzötteket kezelték, önkéntes karanténba vonulnak. Arra nem tér ki a közlemény, hogy a fertőzött más beteggel, esetleg más, szintén szülés előtt álló nővel kapcsolatba kerülhetett-e. 

Az orvosok most azt próbálják kideríteni, hogy az újszülött már az anyaméhben vagy a születése közben kapta-e el a vírust. A szakemberek szerint egyébként a terhes nők nem számítanak különösen veszélyeztetett csoportnak, a halálesetek között egy olyan nő sem szerepel, aki gyermeket várt volna. Ugyanakkor fontos, hogy a gyermek és az édesanya egészsége érdekében folyamatos orvosi felügyelet alatt legyenek azok, akiknél kimutatták a vírust, vagy akik elkaphatták. 

Nagy Britanniában jelenleg 590 regisztrált esetről tudnak, és 10 halálos áldozata van az új koronavírusnak