Ivó, Milán
EUR 383,82 Ft
USD 365,61 Ft
6 °C
26 °C

Teszteljetek, teszteljetek, teszteljetek, üzeni a kormányoknak a WHO

2020.03.17. 10:24

Teszteljetek, teszteljetek, teszteljetek!

Ezt hangsúlyozta sajtótájékoztatóján az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization, WHO), mondván: ez a koronavírus-járvány megállításának leginkább sarkalatos pontja – írja a BBC.

Ennek érdekében a WHO el is küldött 1,5 millió tesztet a világ 120 országába.

Ugyanakkor a szervezet igazgatója, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus közölte: sok ország nem elég hatékony a tesztek elvégzésében.

A WHO ajánlása szerint minden országban minden koronavírus-gyanús esetet tesztelni kellene,

majd pedig elkülöníteni a pozitív eseteket, valamint letesztelni mindenkit, aki az előző két napon kapcsolatba került az illetővel.

Amennyiben nincs elegendő lehetőség a kórházi ellátásra, és amennyiben nincs szó súlyos esetről, megfelelő lehet a beteg otthoni ellátása is, viszont a fertőzött személynek nem szabad ugyanabban a szobában feküdnie, ahol a háztartása egészséges tagja is tartózkodik, és a családból egy, lehetőség szerint jó állapotban lévő tagját kell kijelölni az ápolásra, hogy csak ez az egy személy érintkezzen a beteggel.

A sajtótájékoztatón azt is elmondták:

bár a 60 év felettiek a leginkább veszélyeztetettek, gyerekek is haltak már bele koronavírus-fertőzésbe.

Magyarországon eddig összesen 1587 koronavírustesztet végeztek el.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek