Romániában is van már halálos áldozata a koronavírus-járványnak

2020.03.22. 09:39

Meghalt egy 67 éves, rákos férfi Romániában, akinél március 18-án diagnosztizálták a koronavírust, írja a Guardian. A férfit az egyik craiovai kórházban kezelték. 

Romániában már 367 koronavírusos esetet regisztráltak szombat estig. Az országban március 16-án rendeltek el szükségállapotot, melyet tovább szigorítottak szombaton: a határokat lezárták, bevásárlóközpontokban csak az élelmiszerüzletek tarthatnak nyitva, és bezárják a fogorvosi rendelőket. Éjszaka 22 órától reggel 6 óráig részleges kijárási tilalmat vezetnek be, nappal pedig nem gyülekezhet háromnál több ember. 

A román külügyminisztérium közölte, 227 Olaszországban rekedt román idénymunkás hazautazását segíteti. Torinóból két charter járat érkezett szombaton Konstancára. A megyei tanács elnöke tiltakozott az ellen, hogy az országos operatív törzs az önkormányzatok megkérdezése nélkül döntött arról, hogy az Olaszországból hazamenekítendő mintegy 1500 román állampolgárt a tengerparti szállodákban, különböző településeken helyezik karanténba, olvasható az MTI hírében. 

Egy másik szomszédos országban, Szerbiában pénteken halt meg az első koronavírusos beteg. Ott is a hétvégén hoztak szigorú rendelkezéseket: leállították a tömegközlekedést, bezárták az éttermeket, és öt emberben maximalizálták egy-egy összejövetel maximális létszámát.

A koronavírus-járvány terjedéséről ebben a cikkünkben tájékozódhat.