Ideiglenes hullaházzá alakítanak át egy jégpályát Madridban

2020.03.24. 12:16

Átmenetileg hullaházat csinálnak a spanyol főváros, Madrid egyik bevásárló- és rendezvényközpontjának jégpályájából. A Palacio de Hielo (Jégpalota) nevű létesítményben elhelyezett, a koronavírusba belehalók holttestével próbálják enyhíteni a kórházakban uralkodó állapotokon, hogy így is megkíméljék az ott kezelt betegeket, illetve az őket látogató hozzátartozókat a látvány okozta fájdalomtól.

A hétfői bejelentés után nem sokkal a spanyol hadsereg vészhelyzeti alakulata (UME) már meg is kezdte a holttestek szállítását a jégcsarnokba, írja a CNN. A katonai egység közbelépésére azután volt szükség, hogy a város állami temetkezési vállalata hétfőn közölte, a szükséges védőeszközök hiánya miatt nem tudják tovább ellátni az eredeti feladatukat. Hozzátették, a koronavírus melletti haláleseteknél a korábban megszokott rendben teszik a dolgukat.

Spanyolországban, ahol a miniszterelnök Pedro Sánchez vasárnap újabb 15 nappal meghosszabbította a szükségállapotot, keddre újabb 4537-tel nőtt a fertőzöttek és 385-tel a halottak száma, összesen már 39 673 beteget és 2696 halottat regisztráltak a koronavírus-járvány kezdete óta.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!