Szombatra több mint 800 áldozatot követelt Spanyolországban a járvány

2020.03.28. 12:24

Nagy ugrást jelentettek a koronavírusos megbetegedések és halálozások számában a spanyol hatóságok szombaton: a hivatalos tájékoztatás szerint ez elmúlt 24 órában 8189 új megbetegedést és 832 új áldozatot regisztráltak.

Mindkét szám emelkedés a pénteki adatokhoz képest, akkor 7933 megbetegedést és 773 halálesetet jelentettek. A szombati 832 áldozat új rekord az ország esetében, az egy napra jutó megbetegedések számában viszont nem lépték át a csütörtöki 8271-et.

Az országban szombatig összesen 72 248 megbetegedést igazoltak, közülük összesen 5690-en haltak meg – ez a második legtöbb halálozás a járvány miatt a világon Olaszország mögött –, ugyanakkor 12 285 gyógyultról is tudni Spanyolországban.

A spanyol egészségügyi minisztérium adatai szerint a kórházakban eddig több mint 40 ezer embert láttak el a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 megbetegedés miatt, az intenzív osztályra összesen 4500-an kerültek, 410-en az elmúlt egy nap során.

A járvány továbbra is a madridi tartományt érinti leginkább, ahol a nyilvántartott fertőzések száma 21 ezer, a halálos áldozatoké pedig 2700 felett van. Madridot Katalónia követi több mint 14 ezer fertőzöttel és ezer elhunyttal.

Eközben újabb szállítmány érkezett Spanyolországba Kínából fontos védőfelszerelésekkel. Az Airbus közleménye szerint 4 millió maszkot juttattak el a koronavírus által érintett országba, de további szállítmányokkal készülnek Franciaországba, Németországba és Nagy-Britanniába is az egészségügyi ellátás segítésére.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!  • Tippek
  • Személyi kölcsön