Arnold, Levente
17 °C
32 °C

838 új halott Spanyolországban, ez az eddigi legmagasabb napi szám

2020.03.29. 12:05 Módosítva: 2020.03.29. 12:33

A koronavírus 838 új áldozatot követelt Spanyolországban, írja a Reuters, ezzel vasárnapra 6 582-ra emelkedett a halottak száma az országban, amelyet Európán belül Olaszország után a leginkább sújt a járvány. A járvány kezdette óta ez a legtöbb egy napra eső haláleset az országban. A fertőzöttek száma 78 797-re emelkedett a szombati 72 248-as számról.

 A minisztérium több mint 14 ezer gyógyult páciensről adott hírt, az elmúlt 24 órában 2424-en hagyhatták el az egészségügyi intézményeket. Az eddig kórházi ápolásra szorulók száma meghaladja a 43 ezret, egy nap alatt több mint 2700 új esetet kezeltek. Intenzív osztályra eddig több mint 4907-en kerültek, 332-en szombat óta.

A spanyol kormány vasárnapi rendkívüli ülésén további szigorításról döntött, elfogadta a nem létfontosságú ágazatok kéthetes leállításáról szóló rendeletet.

Pedro Sánchez miniszterelnök szombati bejelentésében hangsúlyozta: az intézkedés célja, hogy még tovább csökkentsék az emberek közötti érintkezést, és még többen otthon tudjanak maradni.

A létfontosságú ágazatok közé tartozik például az egészségügy, a mezőgazdaság, az élelmiszeripar, az áruszállítás, az áram-, gáz-, vízellátás, a gyógyszeripar, a telekommunikáció és a média is.

María Jesús Montero kormányszóvivő a kabinet ülését követő sajtótájékoztatóján elmondta: az intézkedés nem érinti azokat a munkahelyeket, ahol meg tudták oldani a távmunkát. A kieső munkanapok ledolgozásának feltételeiről a kormány egyeztet a munkavállalói és a munkáltatói érdekképviseletekkel – mondta az MTI szerint.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport