Szaúd-Arábiában a királyság fizeti a koronavírusos betegek gyógyítását

2020.03.30. 20:10

Szaúd-Arábia minden koronavírusos beteg kezelésének költségét állni fogja, jelentette be az ország egészségügyi minisztere Szalman királyra hivatkozva.

A királyságban eddig 1453 fertőzöttről tudnak, és nyolc halálos áldozata is volt már a koronavírusnak. Az Öböl-államok közül itt van az egyik legsúlyosabb helyzet. Az ország vezetői arra biztatják azokat, akik a betegség jeleit mutatják, hogy minél előbb teszteltessék magukat. Ha kezelésre kerülne sor, azt pedig a királyság állja, akkor is, ha valaki bevándorlóként él az országban. 

A szaúdiak a járvány terjedésének lassítása miatt már részleges kijárási tilalmat vezettek be, bezárták a nagyobb zarándokhelyeket, többek között Mekkát is, és leállították a muszlim zarándoklatokat. Azt remélik, hogy a közel-keleti légúti koronavírusnál (MERS) szerzett tapasztalataikkal úrrá lesznek majd ezen a járványon is.

A királyság válsághelyzetre is készül, ezért feltöltik az élelmiszerkészleteket. A következő hónapban legalább 1,2 millió tonna búzát importálnak, és vágóállatok behozatalát is tervezik.

(via Reuters)

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!