Direkt leköhögte a rendőrt, mehet is a börtönbe

2020.03.31. 15:27

Múlt kedden egy nő bántalmazása miatt hívták ki a rendőröket Dorchester-upon-Thamesbe. Az Oxfordhoz közeli kisvárosban élő 37 éves Alex Wood a harmincas éveiben járó nőt a BBC által ismertetett rendőrségi közlemény szerint „megragadta a mellkasánál, és fejbe vágta egy sörösdobozzal”.

2020-03-13T122926Z 1172698978 MT1PRA51315490 RTRMADP 3 PA-IMAGES
Fotó: Simon Cooper

A kiérkező rendőrök le is tartóztatták Woodot, aki váratlan gesztussal reagált az intézkedésre: leköhögte az őt elsőként megközelítő rendőrt. Az amúgy védőmaszkot viselő rendőr döbbenten kérdezte meg, ugyan miért köhögte le őt, mire Wood azt felelte, hogy „a maszk úgysem védi meg semmitől”.

A férfit a bíróság előtt mindkét vádban bűnösnek vallotta magát, a testület 22 havi börtönre ítélte őt.

A rendőrség szóvivője és a rendőrszakszervezet illetékese is felháborítónak tartotta, hogy a koronavírus-járvány középén (Nagy-Britanniában a tett idején már több mint 8000 fertőzöttet és 420 halálesetet tartottak számon) valaki szándékosan leköhög egy embert. Azonban Craig O'Leary, a Temze-völgyi Rendőrök Szövetségének elnökségi tagja hozzátette, „nagyon ritka” az ilyen eset.

A múlt héten egy amerikai férfi köhögött össze egy amerikai élelmiszerboltot, ami miatt legalább 35 ezer dollárnyi (11,4 millió forint) tökéletes állapotú árut kellett megsemmisíteni.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!