Olaszországban tovább csökkent kedden a napi új koronavírus-fertőzöttek száma

2020.04.07. 18:16 Módosítva: 2020.04.07. 19:24

Olaszországban keddre 24 óra alatt 604 új haláleset történt, az összes regisztrált koronavírus-fertőzött száma pedig 3039 új regisztrált esettel 135 586-ra emelkedett. 

Összesen 17 127 ember hunyt el eddig az országban a vírus következtében.

Hétfőn ennél több új napi koronavírus-fertőzöttet és több napi új halálos áldozatot regisztráltak Olaszországban. Tegnap egyébként a napi új koronavírus-fertőzöttek száma szintén csökkent az azt megelőző naphoz képest, de akkor vasárnaphoz képest megugrottak a halálesetek. Szombat volt az első nap a járvány kitörése óta, hogy az intenzíven fekvő betegek száma csökkent, illetve március 25 óta ekkor került a halálos áldozatok száma először 700 alá. A vasárnapi adat az áldozatok számában újra csökkenést mutat, 600 alatt utoljára március 19-én volt az új halálesetek száma.

Azt, hogy mikor mehetnek ki az Olaszok az utcára, egyelőre nem lehet megmondani.

Ezzel kapcsolatban a találgatások feleslegesek a római kormány rendkívüli járványügyi biztosa, Domenico Arcuri szerint, írja az MTI. Arcuri alaptalannak tartotta az utóbbi napokban elterjedt optimizmust a fertőzés alakulásával kapcsolatban.

A következő hetekben hosszú átmeneti időszak vár Olaszországra a járványügyi biztos szerint, amely alatt a hatóságok nem tervezik a kijárási korlátozások enyhítését.

A polgári védelmi hatóság mindennapos adatai majdnem két hete a járványgörbe nagyon lassú, de fokozatos lefele ívelését mutatják. Csökkent a kórházban, valamint intenzív osztályon kezeltek aránya, a gyógyultaké pedig emelkedett. A kormánybiztos úgy összegezte a helyzetet, hogy a kórházak „maguk mögött hagyták a nehezét”, de ettől még az egészségügyi vészhelyzet nem múlt el.

Franco Locatelli, a Közegészségügyi Hivatal (Iss) elnöke szombaton szintén arra figyelmeztetett mindenkit, hogy a kedvező adatok még nem jelentik azt, hogy Olaszország túljutott volna a kritikus szakaszon, ezért mindenkit arra kért, hogy tartsa be a kormány által bevezetett kijárási korlátozásokat és szabályokat. 

Az ország folyamatosan próbál védekezni a járvány ellen, miután karantén alá helyezték Olaszországot, több mint 3 hete bezárt minden hely, ami nem gyógyszertár vagy élelmiszerbolt. Szerdán Roberto Speranza olasz egészségügyi miniszter szerdán jelentette be, hogy április 13-ig meghosszabbítja az olasz kormány a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedéseket is.

Érdekli, hogyan áll a járvány most a világban? Itt megnézheti!

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!