Franciaország: 1438 újabb áldozatról számoltak be

2020.04.15. 20:43 Módosítva: 2020.04.15. 21:52

Szerda este 1438 új halálesetről számoltak be a francia hatóságok a koronavírus-járvánnyal összefüggésben, ami meredek emelkedés az elmúlt napok számaihoz képest. A kiugró számra magyarázat, hogy a húsvét alatt elhunyt áldozatokat csak most regisztrálták, írja a France24. 

Az 1438 áldozatból 924 idősotthonban élt. Franciaországban eddig 17 167 áldozata volt a járványnak. Jérome Salomon, a francia egészségügyi tárca járványügyi igazgatója, elmondta, hogy már több mint harmincezer ember térhetett haza kórházi ápolás után, és szintén jó hír, hogy zsinórban már a hetedik napja csökken azoknak a betegeknek a száma, akiket intenzív osztályon kell ápolni. 

Szerdán az is kiderült, hogy a De Gaulle francia nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó 1767 fős legénységének több mint harmada fertőzöttnek bizonyult a koronavírusteszt alapján. A hadihajó vasárnap azért tért vissza a tervezettnél előbb az Atlanti-óceáni missziójáról Franciaországba, mert a fedélzeten mintegy ötven tengerésznél mutatott fertőzést a teszt. Akkor a teljes legénység karanténba került, és azóta valamennyi matrózt teszteltek, írja az MTI.

Emmanuel Macron francia elnök május 11-éig meghosszabbította a koronavírus-járvány megfékezése érdekében március 17-én életbe lépett korlátozó intézkedéseket. A tömegrendezvényeket július közepéig nem engedélyezik, emiatt a Tour de France-t is el kellett halasztani augusztusra.