Gizella
9 °C
14 °C

Szlovákiában a legtöbb koronavírus-fertőzött 30 és 44 év közötti

2020.04.15. 10:42

Szlovákiában a legtöbb koronavírus-fertőzött a 30 és 44 év közötti kategóriában található meg, összesen 246 személy – közölte a szlovák egészségügyi minisztérium alapján a Parameter.sk. Őket követi a 15-29 éves korosztály 221 fertőzöttel, a 45-59 év között korosztály 171 beteggel és a 60 év feletti korosztály 152 pácienssel. Legkevesebben a 14 év alatti fertőzöttek vannak, összesen 42. Néhány beteg esetében pedig nem hozták nyilvánosságra az illető életkorát.

A Nemzeti Egészségügyi Központ statisztikái szerint Szlovákiában összesen 101 olyan fertőzött van, aki a 65 év feletti korosztályba tartozik – legtöbben a Bazini járásból vannak. 

Csehországban továbbra is kötelező a maszk

Bár a következő hetekben Csehországban fokozatosan feloldják az üzleti életet, szolgáltatásokat és vállalkozásokat korlátozó, a koronavírus-járvány miatt elrendelt intézkedéseket, a szájmaszk kötelező köztéri használatának eltörlése nincs még napirenden - írja az MTI. Az arcmaszkok kötelező használatának enyhítése szerinte a járvány további alakulásának függvénye.

Csehországban szerda reggel 6151-re emelkedett az új koronavírus által fertőzöttek száma, ami 92-vel több, mint kedden. A növekmény azonban már harmadik napja száz alatt van, a korábbi napok átlagának a felét sem éri el.

Jan Hamácek belügyminiszter szerint ez a kedvező statisztika azonban a közeli napokban, amikor megmutatkozik a szabályok lazább húsvéti kezelése a lakosság részéről, újra romolhat.