Egy norvég milliárdos felesége megölését emberrablásnak álcázhatta

2020.04.28. 14:38

Egy norvég milliárdost, az ország egyik leggazdagabb üzletemberét vette őrizetbe a rendőrség, akit a felesége megölésével vagy bűnrészességgel vádolnak. A feleség még 2018-ban tűnt el, írja az MTI.

A 70 éves férfi éppen a munkahelyére tartott, amikor elfogták. Felesége 2018. október 31-én tűnt el otthonukból. Azóta sem találták meg. Az ügyet eredetileg emberrablásként kezelték, de a rendőrség tavaly júniusban már azt mondta, lehetséges, hogy a nőt meggyilkolták, az emberrablás pedig csak egy fedősztori lehet. 

Akkor ugyanis még váltságdíjat is kértek érte, méghozzá kriptovalutában.

Az ügyész minderről azt mondta, a férfi elleni gyanú idővel csak egyre erősödött.

A rendőrök átkutatják a házaspár Oslótól nem messze, Akershus megyében található lorenskogi otthonát is. Hagent szerdán előzetes letartóztatásban kihallgatják. 

A rendőrség a kezdetekben nem kezelte nyilvánosan az eltűnést, csak 2019 januárjában fordultak a nyilvánossághoz, azt kérték, hogy ha valaki valami gyanúsat lát a férfi otthonának környékén, jelentkezzen.

 A férfi befektető, az energiatermelésben és az ingatlanpiacban mozog. Adóbevallása alapján a vagyona 916 millió norvég korona (körülbelül 28 milliárd forint). Ezzel a 74. leggazdagabb ember Norvégiában.

Az ügyről korábban részletesen írtunk, itt olvashat róla.