Trump: Ez rosszabb, mint Pearl Harbor vagy a World Trade Center

2020.05.06. 20:54

Ez rosszabb, mint Pearl Harbor. Rosszabb, mint a World Trade Center. És soha nem kellett volna megtörténnie

- közölte Donald Trump elnök a Fehér Házban újságírókkal a koronavírus-járvány kapcsán. Jelenleg a koronavírus által leginkább érintett ország az Egyesült Államok, ahol már összesen több mint 1,2 millió esetet regisztráltak. Az áldozatok száma 74 121, az elmúlt egy napban 1850-en haltak meg a járvány miatt. Egy nap alatt 19 ezer új esetet regisztráltak.

Ennek ellenére Trump szerdán megerősítette, hogy belátható időn belül megszünteti a koronavírus elleni harcra január végén felállított, húsz szakértőből és kormányzati tisztségviselőből álló fehér házi munkacsoportot, az azt vezető Mike Pince alelnök szerint ez akár heteken belül megtörténhet. Az elnök a BBC tudósítása szerint egy arizonai maszkgyárban tett látogatásán magabiztosan jelentette be, hogy „visszahozzuk az országot“, és arra utalt, hogy egy másfajta összetételű csapattal vág bele a korlátozások óvatos feloldásába és a gazdaság újraindításába. 

Az 1941-es Pearl Harbor-i japán légitámadásban 2403 amerikai halt meg, és 1178-an megsebesültek. A 2001. szeptember 11-i terrortámadásoknak, köztük a World Trade Center elleni merényletnek 2977 áldozata volt.