Jeromos
10 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

A halálba ugrott miután vereséget szenvedett a polgármester

2020.06.07. 07:15

Halálba ugrott a dél-tajvani Kaohsziung városi tanácsának elnöke szombat este, miután a helyi polgármester elsöprő vereséget szenvedett a leváltását célzó voksoláson, írja az MTI.

Hszu Kun-juan a kaohsziungi rendőrség szerint 17. emeleti lakásából ugrott ki néhány órával azt követően, hogy bejelentették szövetségese, Han Kuo-ju polgármester vereségét. Han Kuo-juhoz hasonlóan a 63 éves Hszu Kun-juan is a legfőbb ellenzéki párt, a Kuomintang politikusa.

Han Kuo-ju Facebook-oldalán arról írt, hogy a szíve majd megszakad a gyásztól. "Nagyon-nagyon gyászolok, nincsenek szavaim arra, amit a szívemben érzek" - olvasható a politikus bejegyzésében.

Han Kuo-ju azzal vádolta a kormányzó Demokratikus Haladó Pártot, hogy lejárató kampányt folytatott ellene, hogy kiszorítsa a polgármesteri tisztségből. A politikus ugyanis a Kuomintang jelöltjeként alulmaradt a januári elnökválasztáson Caj Jing-ven hivatalban lévő államfővel szemben.

A Kuomintang baráti Kína-politikája népszerűtlen a tajvani lakosság körében, ezért a párt márciusban új vezetőt választott a reformer Johnny Csiang személyében, aki részvétét fejezte ki Hszu Kun-juan halála miatt és nyugalomra intett a Han Kuo-ju polgármester vereségével járó szombati voksolást követően.

"A tanácsi elnök hirtelen halála miatt attól tartunk, hogy a társadalmi ellentétek fokozódtak" - hangoztatta Johnny Csiang.

A szigetország függetlenségét támogató Demokratikus Haladó Párt megdöbbenve fogadta a tanácsi elnök haláláról szóló értesülést és felszólította az embereket, hogy az eset körülményeiről ne kezdjenek találgatásokat, míg a rendőrség nem zárja le a nyomozást az ügyben. 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.