Több mint egymillió dolláros ládára bukkant egy milliomos kincsvadászatának megfejtője

2020.06.08. 15:34

Aranyat, ékszereket és egyéb, több mint 1 millió dollárt meghaladó értékű kincsesládát talált egy férfi az Egyesült Államokban, Új-Mexikó állam területén, a Sziklás-hegységben elrejtve, tudósít a CNN. Egy dúsgazdag régiséggyűjtő, Forrest Fenn ugyanis több mint egy évtizede bronzládát rejtett el a hegységben, sőt kincsvadászatot hirdetett.

A milliomos régiséggyűjtő, Forrest Fenn 2010-ben hirdette meg a kincskereső akcióját egy arannyal, ékszerekkel és egyéb értékekkel teli láda után. Ő maga költött egy verset The Thrill of the Chase címmel, amiben utalásokat tett a kincs hollétéről.

Emberek százezrei eredtek a kincs nyomába, sokan kiléptek a munkahelyükről és és a kincsvadászattal felélték összes addigi megtakarításukat. Legalább négy ember halt meg a Sziklás-hegységben, emiatt egyébként korábban már Új-Mexikó állam rendőrfőnöke  felszólította  Forrest Fennt, hogy vessen véget az általa meghirdetett kincsvadászatnak.

A régiségkereskedő nem tette, most viszont bejelentette, hogy egy "keleti ember" végre helyesen követte a nyomokat.

A Sziklás-hegység buja, erdős növényzetének lombkoronája alatt volt, és nem mozdult el arról a pontról, ahová több mint tíz évvel ezelőtt elrejtettem

– mondta a most 89 éves Fenn a weboldalán tett nyilatkozatában.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

“Forrest Fenn confirms his treasure has been found.” . Per the Santa Fe New Mexican. . “Forrest Fenn said the chase is over and claims his treasure has been found. . ‘It's true,’ he said in a phone call Sunday, adding that the finder of his chest located his valuable goods in the wilderness ‘a few days ago.’ . Fenn did not want to give any clues as to where the treasure was found or who found it. ‘The guy who found it does not want his name mentioned. He’s from back East,’ he said, adding that it was confirmed from a photograph the man sent him. . Asked how he felt, Fenn said it's been quite the decade. ‘I don’t know, I feel halfway kind of glad, halfway kind of sad because the chase is over,’ Fenn said.” . Stay tuned for updates.

Forrest Fenn Treasure (@forrest.fenn) által megosztott bejegyzés,

Hozzátette, hogy nem ismeri az embert, aki megtalálta, de egy 24 soros verse, a 2010. évi önéletrajzában, a The Thrill of the Chase vezette a pontos helyre a megtalálót, tehát kincsvadászról, nem pedig a vakszerencse fiáról van szó.

Fenn a helyi, Santa Fe-i újságnak azt is elmondta, hogy a férfi nem akarja, hogy a nevét nyilvánosságra hozzák, de egy fénykép elküldésével bizonyította számára, hogy megtalálta a ládát. A ritka aranyérmék és antik ékszerek mellett a milliomos elmondása szerint a mintegy 9 kilogrammos kincsesládát a Kolumbusz-korszak előtti állati figurákkal, az őskori kalapácsos arany „tükrökkel” és jádeból faragott ősi kínai arcokkal díszíttette, így az önmagában is rendkívüli érték.

Arra a kérdésre, hogy érezte magát a kincs megtalálásáról, Fenn azt mondta a lapnak:

Nem tudom, félig örülök, félig szomorúnak érzem magam, hogy a hajsza véget ért.