Hermina
15 °C
27 °C

Putyin összes látogatójának végig kell mennie egy fertőtlenítőfolyosón

2020.06.17. 08:33

Vlagyimir Putyin látogatóinak egy fertőtlenítőfolyosón kell átmenniük, mielőtt személyesen is találkoznak az orosz elnökkel

– szemlézte több külföldi lap is az orosz RIA állami hírügynökség kedd esti riportját.

A RIA egy videón szemléltette is, hogyan borítja be a rövid folyosón áthaladókat tetőtől talpig a fertőtlenítő permet.

A módszer egyébként látványos, de nem hatásos; a WHO májusi ajánlásában kifejezetten óvott az emberek bepermetezésétől, mivel az

fizikailag és pszichésen is károsíthatja a bepermetezett egyéneket, ráadásul nem is csökkenti egy esetleges fertőzés továbbadását.

A 67 éves Putyin egyébként a koronavírus fenyegetése elől Moszkva melletti rezidenciájára húzódott, a győzelem napi ünnepség után több mint egy hónapig nem is mutatkozott nyilvánosság előtt. Környezetéből azonban többen, például szóvivője, Dmitrij Peszkov és miniszterelnöke, Mihail Misusztyin is megfertőződtek (egyikük sem súlyosan).

Az elmúlt hónapokban Oroszország a világ harmadik legfertőzöttebb országává vált, bár mostanra negyedmillió körül stabilizálódott az aktív koronavírus-fertőzöttek száma. Azonban miközben a korlátozásokat minden területen feloldották, még mindig napi 7-8000 új fertőzöttre bukkannak, és a napi halálesetek száma is tartósan 100 és 200 között hullámzik (ráadásul ahogy mi is röviden bemutattuk, szinte biztos, hogy a hatóságok a koronavírussal kapcsolatos halálozások nagy részét nem számolják hozzá a hivatalos statisztikákhoz).

(Guardian)