Szabina
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Be volt drogozva a varsói balesetet okozó buszsofőr

busz
2020.06.26. 20:55 Módosítva: 2020.06.26. 21:10

Amfetamin hatása alatt volt a lengyel fővárosban karambolozó buszvezető, akit ezért közlekedési katasztrófa okozásával gyanúsítottak meg – írja az MTI a varsói kerületi ügyészség szóvivője nyomán.

A varsói tömegközlekedési vállalat egyik csuklós busza csütörtökön egy elágazásban áttörte a felüljáró védőkorlátját és kettészakadt: az elülső rész az odalent haladó Visztula parti főút kerékpárútjára zuhant, míg hátsó része fennakadt a korláton. A buszon negyvenen utaztak, a balesetben egy nő meghalt, és további huszonnyolcan megsérültek, közülük négyen súlyosan.

A buszsofőr, akit könnyebb sérülésekkel kórházban kezelnek, a kihallgatás során nem ismerte be bűnösségét. Azt mondta, nem emlékszik a baleset pillanatára, csak azt tudja felidézni, hogy később az egyik utast próbálta menteni.

A kábítószer jelenlétét a sofőr szervezetében toxikológiai vizsgálat mutatta ki. A lengyel PAP hírügynökség emlékeztetett: a varsói tömegközlekedésben a műszak elején a sofőröknél az alkoholszintet mérik, drogtesztet viszont nem végeznek. Ilyen vizsgálatot a szokásos közúti ellenőrzések során sem végeznek Lengyelországban.

A baleset okozásáért és a kábítószer-birtoklásért és -fogyasztásért akár 15 év börtönbüntetés is kiszabható az ügyészség szóvivője szerint.  Az ügyészség a buszvezető előzetes letartóztatását fogja kezdeményezni.