16:00, December 04.
Franciaország 3
Lengyelország 1
al-Tumama Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 04.
Anglia 3
Szenegál 0

New York polgármestere is BLM feliratott festett a Trump Tower elé

2020-07-09T175813Z 1821123376 RC2TPH9RCUF9 RTRMADP 3 GLOBAL-RACE
2020.07.10. 05:36 Módosítva: 2020.07.10. 05:36

New Yorkban a város demokrata párti polgármestere is segített Black Lives Matter-feliratot (BLM, Fekete Életek Számítanak) festeni Donald Trump amerikai elnök tulajdonában álló Trump Tower elé. 

A citromsárga óriásbetűkkel felfestett  feliratot többen és több órán keresztül készítették a Trump-toronyépületnél. Bill de Blasio polgármester azt nyilatkozta: az úttestre felfestett szavak "felszabadítják az Ötödik sugárutat" – idézte az MTI. 

"Mutassuk meg Donald Trumpnak azt, amit nem ért meg, fessük fel éppen az ő otthona előtt" - mondta a demokrata párti politikus, akinek afroamerikai felesége is segédkezett a festésben. Az amerikai elnök néhány nappal ezelőtt egy sor Twitter-bejegyzésben "a gyűlölet jelképének" nevezte az Egyesült Államokban egyre több helyen az úttestre felfestett BLM-feliratokat, és amikor tudomást szerzett arról, hogy az Ötödik sugárúton is felfestik, akkor azt írta, hogy ezzel "elcsúfítják ezt az elegáns sugárutat".

Az úttesten lévő BLM-feliratok elcsúfítása, vagy átfestése gyűlölet-bűncselekménynek minősül, legalábbis erre enged következtetni, hogy szerdán egy kaliforniai kisvárosban gyűlölet-bűncselekmény vádjával indítottak büntető eljárást egy házaspár ellen, mert az amerikai nemzeti ünnep napján, július 4-én, fekete festékkel elkezdték átfesteni a sárga óriásbetűket. A Nelson-házaspár ellen nemcsak gyűlölet-bűncselekmény, hanem vandalizmus és vandalizmus elkövetésére alkalmas eszközök birtoklása miatt is vádat emeltek.

(Borítókép: Black Lives Matter feliratot festenek New Yorkban a Trump Tower elé 2020. július 9-én. Fotó: Mike Segar / Reuters)  • Tippek
  • Hírek