Vádat emeltek a hírhedt amerikai ügyvédpár ellen, akik fegyvert fogtak a tüntetőkre

GettyImages-1223461217
2020.07.21. 07:34 Módosítva: 2020.07.21. 20:00

Illegális fegyverhasználat miatt vádat emeltek egy Missouri állambeli ügyvéd házaspár ellen, akik pisztolyt fogva a tüntetőkre "védték" a házukat, írja a BBC. A McCloskey-házaspár akkor került a figyelem középpontjába, amikor június végén fegyvert fogtak a házuk előtt elvonuló tüntetőkre.

Marky és Patty McCloskey azért rántottak fegyvert, mert állításuk szerint fenyegetve érezték magukat, amikor néhány száz fős tüntető tömeg St. Louis villanegyedébe vonult, hogy a polgármester, Lyda Krewson ellen tiltakozzanak. Krewson állítólag olyan polgárok nevét tette közzé, akik a rendőrség anyagi forrásainak teljes elvonását támogatják.

Az ügyvédpár a Missouri állambeli St. Louis leggazdagabb, falakkal és kapuval elválasztott negyedében lakik, a házuk előtt pedig azt követelték a tüntetőktől, hogy takarodjanak a magánterületükről. A tüntetők Lyda Krewson polgármester háza felé tartottak.

A St. Louis-i kerületi ügyész vizsgálódni kezdett az ügyben, miközben a házaspár váltig állította, hogy semmi törvénybe ütközőt nem tettek. Ehhez képest a rendőrség több lőfegyvert is elkobzott a McCloskey házaspártól. 

St. Louise legfőbb ügyésze szerint azzal, hogy fegyvert rántottak megkockáztatták, hogy az egyébként békés tüntetés erőszakossá váljon.

Ezzel szemben Mike Parson, missouri kormányzója azt mondta, hogy kész élni a kegyelmi jogával, ha az ügyészség vádat emelne a házaspár ellen, ugyanis nem gondolja, hogy a párnak bármennyi időt is börtönben kellene töltenie. 

(Borítókép: St. Louis Post-Dispatch / Getty Images)  • Hírek
  • Árfolyam