Erik, Alexandra
EUR 386,14 Ft
USD 365,83 Ft
11 °C
23 °C

New York állam nem bízik a Trump-kormányzatban, saját vizsgálat nélkül nem fogadja el a szövetségi vakcinát

2020.09.25. 07:19

New York állam kormányzója, Andrew Cuomo bejelentette, amennyiben lesz koronavírus elleni vakcina, amelyet a szövetségi kormányzat, illetve az élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) engedélyez, New York állam ezt nem fogja elfogadni, hanem

maga is bevizsgáltatja az oltóanyagot.

A független vizsgálatot a demokrata kormányzó azzal indokolta, hogy nem bízik a republikánus Trump-adminisztrációban.

Annak alapján, ahogyan a szövetségi kormányzat kezelte a vakcinaügyet, nagyon komoly kérdések merülnek fel, hogy vajon ezt nem politizálta-e át.

– fogalmazott a kormányzó.

Leszögezte azt is, nem ajánlja New York állam lakosainak, hogy megbízzanak egy olyan vakcinában, amelyet a kormányzat engedélyezett.
    

Wisconsinban, Dél-Dakotában, Montanában és Utah államban regisztráltak egy nap alatt sok új fertőzöttet – írja az MTI. Az északnyugati Montanában 330, Dél-Dakotában pedig 463 új esetet diagnosztizáltak csütörtökön. Utah állam kormányzója, Gary Herbert bejelentette: rekordszámú, 1198 új fertőzöttet azonosítottak. Nagyon gyorsan terjed a fertőzés a középnyugati Wisconsinban is, ahol Tony Evers kormányzó még kedden közegészségügyi rendkívüli állapotot hirdetett, és novemberig meghosszabbította a kötelező szájmaszk viselésére vonatkozó rendelet érvényét. Csütörtökön 1883 új fertőzöttet igazoltak, legtöbbjüket az állam déli vidékein.

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem és kórház adatai szerint egyébként csütörtökön az Egyesült Államokban több mint 37 ezer új fertőzöttet diagnosztizáltak, s ez a fertőzések lassan csökkenő arányát mutatja. A szövetségi kongresszus alsóházában a demokrata párti képviselők csütörtökön új tervezettel álltak elő: 2,4 ezer milliárd dolláros csomagtervük a koronavírus-járvány miatt megrendült kisvállalkozások, éttermek és légitársaságok megsegítését is célul tűzte ki. A republikánusok képviselők szerint azonban a november 3-i elnökválasztás előtt már nem sok esély van e csomagterv megvitatására és megszavazására.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét