Bernát, Felícia
EUR 384,16 Ft
USD 364,04 Ft
8 °C
30 °C

Több száz tüntetőt vettek őrizetbe Egyiptomban

2020.09.29. 21:46

Csaknem négyszáz embert vettek őrizetbe Egyiptomban a szeptember 20-i kormányellenes megmozdulásokon. Ezt a Szabadságjogok Egyiptomi Bizottsága (ECRF) nevű jogvédő csoport közölte a DPA hírügynökség keddi tudósítása alapján.

Az ECRF előző napi jelentése szerint az őrizetbe vettek közül hozzávetőleg hatvanan tizennyolc évnél fiatalabbak. A Mada Maszr független hírportál ugyanakkor országszerte összesen négyszáz őrizetbe vételről tud kisebb tüntetéseken, amelyeken szórványosan összecsapások is előfordultak a biztonsági erőkkel.

A kormányellenes megmozdulások ritkaságszámba mennek a kemény kézzel irányított észak-afrikai országban – írta az MTI. A tüntetések gyakorlatilag be vannak tiltva, az ellenzékieket üldözik, a másként gondolkodókat pedig elnyomják.

Bírálói Abdel-Fattáh esz-Szíszi elnököt korrupcióval és a közpénzek elherdálásával vádolják. Szíszi hétfőn köszönetet mondott azoknak, akik nem követték a tüntetésekre buzdítókat. A gazdasági növekedés ellenére a százmillió lakosú ország harmada szegénységben él.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek