11:00, November 26.
Tunézia 0
Ausztrália 1
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26.
Lengyelország 2
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26.
Franciaország 2
Dánia 1
974 Stadion D csoport
20:00, November 26. ÉLŐ
Argentína 0
Mexikó 0

Korlátozott létszámban ismét lehet teljesíteni a mekkai „kis zarándoklatot”

2020.10.04. 15:52

A koronavírus miatti hét hónap kényszerszünet után vasárnap újra muszlim zarándokok érkeztek a szaúd-arábiai Mekkába, az iszlám vallás szent városába, hogy teljesítsék az úgynevezett „kis zarándoklatot”, az umrát.

A „kis zarándoklatot” az különbözteti meg a voltaképpeni zarándoklattól (háddzs), hogy ez utóbbi az iszlám vallás egyik pillére abból az öt teendőből, amelyet minden muszlimnak teljesítenie kell élete során.
    

Vasárnaptól naponta hatezer zarándok teljesítheti az umrát a mekkai nagymecsetben, igaz, egyelőre csak azok, akik Szaúd-Arábiában laknak. Külföldön élő muszlimok a tervek szerint majd csak november 1-től utazhatnak be zarándoklat céljából a sivatagi királyságba. Akkortól 20 ezer főre emelkedik a zarándokok napi limitje – írja az MTI.    

A szaúdi tévében látni lehetett, ahogy a maszkot viselő, egymástól az előírt távolságot tartó zarándokok szertartásosan körbejárják a Kába-követ, a mekkai nagymecsetben elkülönített, négyzet alakú szent helyet.


Szaúdi hivatalos adatok szerint 2019-ben több mint 19 millió muszlim érkezett Mekkába, hogy teljesítse az umrát. A zarándoklatokat márciusban tiltották meg, hogy útját állják a koronavírus további terjedésének.  • Hírek
  • Bankszámla