Virtuális információcsere-központot indítottak a V4-ek

2020.10.09. 17:09

A pénteken elindított virtuális információcsere-központ keretében a visegrádi csoport (V4) heti rendszerességgel fog egyeztetni a koronavírus-járvány kezeléséről – közölte Varsóban Szymon Szynkowski vel Sęk lengyel külügyminiszter-helyettes.

Az első, videókonferencia formájában megtartott tárcaközi tanácskozást követő sajtóértekezletén Szynkowski vel Sęk felidézte, hogy a V4 miniszterelnökei a szeptemberi lengyelországi csúcstalálkozójukon megegyeztek egy olyan keret létrehozásáról, amely a négy ország közötti információáramlás révén elősegítené a járvány kezelését.

A lengyel diplomata elmondta, hogy a koronavírusügyekben illetékes V4 Információcsere-Központnak nevezett platform keretében

ezentúl a kül-, valamint az egészségügyi tárcák képviselői heti rendszerességgel tájékoztatják egymást a járvány kezeléséről, ezen belül az egészségügyi rendszerek irányításáról, a határforgalomról, a légi közlekedésről, a járvány kapcsán hozott intézkedésekről.

Kapcsolódó

A koronavírus elleni védekezésben szorosabban együttműködnek a visegrádi országok

Orbán Viktor a lublini V4-találkozó után arról is beszélt, hogy stratégiai együttműködés formálódik Fehéroroszországgal.  • Tippek
  • Árfolyam