Andrzej Duda lengyel államfő is elkapta a koronavírust

2020.10.24. 09:50

Pozitív lett Andrzej Duda lengyel elnök koronavírustesztje – közölte az elnöki hivatal államtitkára szombaton, éppen azon a napon, amikor az országban tovább szigorítanak a járványügyi intézkedéseken, bezárnak az éttermek, korlátozzák a kiskorúak kültéri mozgását, betiltják az ötfősnél nagyobb csoportosulásokat. Andrzej Duda a fertőzöttsége ellenére jól érzi magát – tette hozzá Blazej Spychalski a Twitteren.

Szombattól a lengyel hatóságok az egész országot a legveszélyeztetettebb kategóriát jelentő piros járványövezetnek nyilvánították. Egyelőre két hétre bezárnak az éttermek, amelyek kizárólag elvitelre készíthetnek ételeket.

A mintegy 38 millió lakosú Lengyelországban pénteken a megelőző 24 órából 13 632 új fertőzöttet regisztráltak, többet, mint eddig bármikor a járvány kitörése óta. 153-an elhunytak, közülük 137-nek a Covid–19 mellett valamilyen krónikus alapbetegsége volt. Egy nap alatt 687-tel 10 788-ra nőtt a koronavírus-fertőzéssel kórházakban kezeltek száma, 851 beteg volt lélegeztetőgépre kapcsolva.  • Tippek
  • Árfolyam