Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Iráni hackertámadást hiúsított meg a Microsoft

2020.10.29. 07:59

A világ egyik legnagyobb szoftverfejlesztő vállalata arról számolt be, hogy a támadások a soron következő müncheni biztonságpolitikai konferencia és a G20 országcsoport elemző és tudományos szervezeteként számon tartott Think 20 szaúdi csúcstalálkozójának résztvevői ellen irányultak. 

A Phosphorus fedőnevet használó iráni hackercsoport elektronikus postával küldött álmeghívókat a fórumra meghívott mintegy száz egykori kormánytagnak, nagykövetnek, szakértőnek, tudósnak és nem kormányzati szervezetek vezetőinek.  

A Microsoft szerint a kalóztámadás célja hírszerzési adatok gyűjtése volt, és néhány esetben a kiberbűnözők sikerrel is jártak. Az amerikai cég szerint azonban a támadássorozat nem hozható összefüggésbe a jövő kedden esedékes amerikai elnökválasztással.

Az általában február közepén rendezett háromnapos Müncheni Biztonságpolitikai Konferencia a világ legtekintélyesebb, közel hatvanéves múltra visszatekintő biztonságpolitikai fóruma, amelyen államvezetők is részt vesznek szerte a világból.