Elvitte a karneválokat is a vírus Brazíliában

2020.10.30. 11:00

Rio de Janeiróban nem rendeznek jövőre utcai karneváli ünnepségeket a koronavírus-járvány miatt, egész addig, amíg nem lesz elérhető vakcina – idézte az MTI a G1 nevű brazil hírportál értesülését. A szervezők mellett a Riotur turisztikai hivatal, valamint egészségügyi és biztonsági szakértők egyetértésével hozták meg a döntést. 

A világhírű riói karneváli felvonulást a Sambadrome-on már szeptemberben lefújták, majd a Copacabanán rendezett szilveszteri ünneplést is. A karneváli ünnepségeken hagyományosan több millió ember vesz részt a hamvazószerda előtti hetekben.

A brazil egészségügyi minisztérium legfrissebb, csütörtöki összesítése szerint a megelőző 24 órában 26 106 új koronavírus-fertőzöttet regisztrálták, és 513-an haltak bele a vírus okozta Covid–19-betegség szövődményeibe. Az igazolt fertőzöttek száma a járvány kitörése óta mintegy 5,5 millióra emelkedett, az ország a világ harmadik legfertőzöttebb országának számít. Eddig mintegy 159 ezren haltak bele a fertőzésbe, vagy a szövődményeibe. Rio de Janeiro szövetségi állam adatai szerint Rio de Janeiro városban több mint 118 ezren fertőződtek meg és 12 ezer beteg halt meg a járványban.