Lemondott az észt belügyminiszter, miután korruptnak nevezte Joe Bident és fiát

2020.11.09. 18:45

Lemondott hétfőn az észt belügyminiszter, miután vasárnap egyértelmű bizonyítékok nélkül korruptnak nevezte a megválasztott amerikai elnököt, Joe Bident és fiát, Hunter Bident.

Éjjel úgy döntöttem, hogy lemondok, szembesülve az észt média becsületsértő és hazug állításaival. Fáradt vagyok. Semmi olyat nem mondtam, ami már ne hangzott volna el az amerikai médiában, az amerikai szabad médiában

– nyilatkozta a 71 éves Mart Helme az ERR észt közmédiumnak.

Vasárnap Helme és 44 éves fia, Martin, az észt kormány pénzügyminisztere a TRE észt rádiónak adott interjút. A belügyminiszter akkor azt állította, hogy szerintük Donald Trump amerikai elnök végül győzni fog.

Lehet, hogy vérontás árán, de végül diadalmaskodik az igazság

– közölte. Fia is hasonló szellemben nyilatkozott.

Kétség sem férhet ahhoz, hogy ezt az elnökválasztást elcsalták. Minden normális embernek fel kell emelnie ez ellen a hangját. Nem lehet demokráciáról, jogról beszélni ott, ahol ennyire nyíltan és tömegesen meghamisítanak választásokat

– mondta Martin Helme.

Vasárnap Juri Ratas észt kormányfő a Facebookon arra intette a két politikust, hogy „hagyjanak fel alaptalan állításaikkal”, amelyek sértik az észt–amerikai kétoldalú kapcsolatokat.

Ratas gratulált Joe Bidennek, hangsúlyozva, hogy az elnökválasztás tisztességes, szabad és átlátható volt.  • Tippek
  • Hírek