Boris Johnson véletlenül Donald Trumpnak is gratulált Joe Biden mellett

2020.11.10. 16:46

Egy technikai hiba miatt Boris Johnson brit miniszterelnök a Joe Bidennek gratuláló tweetjében Donald Trumpnak is gratulált a második elnöki ciklusához – írja az Express brit magazin. 

Boris Johnson szombaton osztott meg egy képet Twitter-oldalán, amelyen a következő szöveg olvasható: 

Gratulálok Joe Bidennek az amerikai elnökválasztáson elért győzelméhez, és Kamala Harrisnek, a történelmi teljesítményéhez. Az Amerikai Egyesült Államok a legfőbb szövetségesünk, és alig várom, hogy együtt dolgozhassunk a közös ügyeink mentén, a klímaváltozástól kezdve a kereskedelmen át a biztonságig.

A szöveg mögötti háttérben azonban ki lehetett szúrni a „Donald Trump”, a „második ciklus” és a „jövő” szavakat. A brit miniszterelnöki iroda egyik szóvivője megerősítette, hogy technikai hiba történt a gratulációk előkészítésekor. A szóvivő elmondta, a verseny annyira szoros volt, hogy két nyilatkozatot készítettek elő az amerikai elnökválasztás eredményére. A Express magazinnak név nélkül nyilatkozott egy grafikus, aki azt mondta, valószínűleg a kép tervezőjének képernyőjén túl sokáig volt nyitva egy program ablaka, így a képernyőbe beleégett a távozó amerikai elnök neve. A szakértő hozzátette, ha túl sokáig van beleégve a képernyőbe valami, akkor az digitális lenyomatot hagy. 

A tweetben szereplő képet azóta kijavították:

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM