Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Barbara, Borbála
-6 °C
4 °C

Ferenc pápa ingyen tesztelést ajánlott fel Róma hajléktalanjainak

2020.11.12. 17:56

Ferenc pápa ingyenes koronavírus-tesztelést ajánlott fel csütörtökön Róma hajléktalanjai és szükségben szenvedői számára a római katolikus egyháznak a „szegények világnapja” alkalmából – adta hírül a Vatikán.

Kapcsolódó

Radikális nemzetközi változásokat sürget Ferenc pápa

Szerinte csakis együtt menthetjük meg magunkat

A szűrést azon a klinikán végzik, amelyet a pápa pár éve alakíttatott ki a Szent Péter tér szegélyén, hogy alapellátást kaphassanak a legelesettebbek. Akinek negatív lesz a tesztje, az igazolást kap róla, és hajléktalanszállóra mehet, akinek pozitív, azt gyógykezelésre irányítják. Az MTI szerint 

Naponta félszáz tesztelést tud elvégezni a pápai klinika, amely meghatározatlan időre hirdette meg jótékony szolgálatát a járvány ellen

Olaszországban az egészségügyi rendszer is szolgál ingyenes teszteléssel, naponta átlagosan 200 ezerrel, ám már ennyi sem elégíti ki az igényeket, annyira sokan akarják magukat ellenőriztetni.

Kapcsolódó

Rómában megteltek a kórházak, a betegeket szállodákban helyezik el

Kedden az olasz kormány újabb szigorításokat jelent be a koronavírus-járvány miatt.

A szegények napján – amely e hét vasárnapján lesz – Ferenc pápa általában másfél ezer embert lát el ebéddel, ám az idén a járvány miatt ez nem teljesül, viszont ötezer élelmiszercsomagot és 350 ezer maszkot oszt a Vatikán rászoruló családoknak, szegény diákoknak.