Trump továbbra is bízik abban, hogy a perekkel megnyerheti a választást

2020.11.16. 21:26

Donald Trump továbbra is bízik abban, hogy peres úton „megfordítják a választási eredményeket" és újabb jogászt kért fel arra, hogy segítsen ebben – írja az MTI.

A republikánus elnök és jogászcsapata öt tagállamban – Pennsylvaniában, Georgiában, Nevadában, Michiganben és Arizonában – nyújtott be perkeresetet.

Ezek egy részét a szavazatszámlálás során előfordult, vélelmezett csalások miatt nyújtották be, a többit pedig annak érdekében, hogy a tagállami hatóságokat megakadályozzák az eredmények igazolásában, amellyel hivatalossá tennék Joe Biden demokrata párti jelölt győzelmét.

A hírek szerint Donald Trump jogászai a Pennsylvaniában benyújtott keresetek egyikét visszavonták, ezt azonban az elnök cáfolta. A kereset szerint a helyi választási tisztségviselők 

TÖRVÉNYELLENESEN MEGAKADÁLYOZTÁK, HOGY REPUBLIKÁNUS MEGFIGYELŐK JELEN LEHESSENEK A SZAVAZATSZÁMLÁLÁSOKNÁL.

Közben az elnök jogászcsapatához újabb sztárjogász csatlakozott: Sidney Powell volt szövetségi ügyész. Powell vasárnap a Fox televízió üzleti csatornájának adott interjújában kijelentette: arra készülnek, hogy

TÖBB TAGÁLLAMBAN MEGFORDÍTSÁK A VÁLASZTÁSI EREDMÉNYEKET.

A jogásznő azt állította: elég bizonyíték áll rendelkezésre a választási csalásokról ahhoz, hogy széles körű bűnügyi vizsgálatot indíttassanak. A részleteket illetően azonban hozzátette:

nem kommentálom ezt mindaddig, amíg nincsenek kezemben a bizonyítékok.

Annyit azonban elmondott, hogy információi szerint azonosították azt az algoritmust, amelyet a szavazatszámlálásnál használtak, és amely állításuk szerint a Trumpra leadott voksokat

"átfordította Biden javára".

Sidney Powell emlékeztetett arra a vizsgálatra, amelyet 2019-ben Amy Klobuchar minnesotai, Elizabeth Warren massachusettsi és Ron Wyden oregoni demokrata párti szenátorok kezdeményeztek egyes választási szoftverek biztonságossága ügyében. Hangsúlyozta, hogy a demokrata párti politikusok akkor aggodalmaikat fejezték ki a választási rendszer megbízhatósága miatt.

Alan Dershowitz jogászprofesszor, az Egyesült Államok egyik sztárügyvédje szintén vasárnap egy televíziós interjújában azt fejtegette: Donald Trump és jogászai nem arra törekszenek, hogy a perek révén elérjék az elnökké választáshoz szükséges 270 elektori szavazat biztosítását. Céljuk Dershowitz szerint annak megakadályozása, hogy Joe Bidennek lehessen 270 elektori voksa.

Joe Biden munkatársai vasárnap televíziós interjúkban arra figyelmeztettek, hogy a békés hatalomátadás megkezdésének hiánya kockáztatja a koronavírus-járvány elleni küzdelem hatékonyságát és a készülő oltóanyagok forgalmazásával kapcsolatos előzetes tervezéseket. Ron Klain, akit Joe Biden leendő kabinetfőnökének nevezett meg, az NBC televízióban sürgette a Fehér Házat, hogy még a héten kezdje meg a hatalomátadási folyamatot.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM