Covid–19: szomorú szlovák halálozási rekord

2020.12.19. 11:55

Szlovákiában ismét háromezer fölött van az egy nap alatt regisztrált fertőzöttek száma, pontosan 3151 új koronavírus-beteget diagnosztizáltak az utóbbi 24 órában.

A gyógyultak száma 1801-gyel, a halálos áldozatoké 70-nel emelkedett, utóbbi szomorú rekord

– írta az Ujszo.com a szlovák Egészségügyi Információk Nemzeti Központja weboldalán közzétett adatokra hivatkozva. A járvány a kormány tagjait sem kíméli, tegnap közölték, hogy a miniszterelnök, Igor Matovič is elkapta a fertőzést, és emiatt több kormánytag is karanténba vonul. 

Kapcsolódó

Kijárási tilalmat vezetnek be Szlovákiában

A tilalom december 19-én reggel öt órától lép hatályba.

Szlovákiában már több mint 149 ezerre emelkedett az igazoltan Covid-betegek száma, közülük másfélezren elhunytak, csaknem 106 ezren viszont meggyógyultak. Eddig összesen egymillió 295 ezer PCR-tesztet végeztek Szlovákiában.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Betét