Emberi maradványok is lehetnek a nashville-i robbantás közelében

2020.12.26. 08:04

John Drake, Nashville rendőrfőnöke néhány órával a pénteki merénylet után közölte, hogy a helyszín közelében olyan anyagokra bukkantak, amelyek akár emberi szövetek is lehetnek. Jelenleg folynak a vizsgálatok, hogy pontosan azonosítsák, miről is van szó – írja az MTI.

A rendőrség egyelőre nem tudta megállapítani, hogy tartózkodott-e valaki a helyi idő szerint péntek hajnali 5 óra 40 perckor Nashville belvárosában felrobbant lakóautóban.

A detonáció következtében három ember sérült meg, nincsenek életveszélyben. Egy rendőr halláskárosodást szenvedett.

A robbanás előtt telefonon jelentették be, hogy a helyszínen lövéseket hallani. A kiérkező rendőrök nem találtak lőfegyverhasználatra utaló nyomokat, viszont a járműből megszólalt egy hangfelvétel, amely figyelmeztette az egyenruhásokat, hogy „pokolgép robban tizenöt perc múlva” – mondta el Drake.

A rendőrök elkezdték a környék kiürítését, és kihívták a tűzszerészeket. A lakóautó felrobbant, mielőtt a bombaszakértők a helyszínre érkeztek volna.

A detonáció következtében kilenc közelben parkoló autó kigyulladt, betörtek a környező házak ablakai, és több fa is kidőlt.

Megrongálódott az AT&T amerikai telekommunikációs vállalat telefonközpontjának központi irodája is, ami fennakadásokat okozott a telefonszolgáltatásban.

A Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) ideiglenesen felfüggesztette a légi járatokat a nashville-i nemzetközi repülőtéren a telekommunikációs nehézségek miatt.

Egy rendőrségi szóvivő jelentősnek nevezte a robbantást, és közölte, hogy az ügyet az állami rendőrség mellett a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), valamint a jövedéki adókkal és fegyverekkel foglalkozó hatóság is vizsgálja.

Andrew McCabe, az FBI korábbi vezérigazgató-helyettese a CNN hírtelevíziónak azt mondta: elképzelhető, hogy a helyszínre érkező rendőrök voltak a merénylet célpontjai. Egy ilyen nagyságú robbantás már terrorcselekménynek számít – tette hozzá.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport