Erik, Alexandra
EUR 386,10 Ft
USD 366,74 Ft
11 °C
23 °C

Koronavírust érzékelő szenzort fejlesztettek ki Spanyolországban

2021.01.01. 14:41 Módosítva: 2021.01.01. 17:00

A spanyol Polytechnic University of Valencia egy olyan bioszenzort fejlesztett ki, amely jelez, ha veszélyes koronavírusvírus-koncentrációt észlel a levegőben − számolt be a Ruvid.

Az érzékelő olyan specifikus antitesteket használ, amelyek képesek a SARS-CoV-2 kimutatására a levegőben

− mondta Ángel Maquieira, a Kémiai Tanszék professzora és az egyetem Molekuláris Felismerési és Technológiai Fejlesztési Intézetének igazgatója.

A bioszenzor olyan részecskéket tartalmaz, amelyek képesek utánozni a vírust, de nem tartalmazzák annak genomját. Vagyis nem fertőzőek, miközben magukban foglalják annak négy szerkezeti fehérjéjét. Ennek következtében a vírus szerkezetének minden olyan elemével bírnak, amely lehetővé teszi annak felismerését antitestek, valamint egyéb immunrendszeri válaszok által.

A érzékelőt most tesztelik. A teszt eredményei alapján meghatározzák a bioszenzor hatékonyságát, és olyan rendszert dolgoznak ki, amely segít csökkenteni a kórházak fertőzésveszélyét, és megvédi a betegeket és az egészségügyi személyzetet.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét