Ismét terjed Kínában a koronavírus, három várost lezártak

2021.01.12. 13:55

Az észak-kínai Hopej tartományban található Langfang városát is lezárták kedden. A múlt hét vége óta már két másik nagyvárosból is felfüggesztették a közlekedést azt követően, hogy új, belföldi eredetű koronavírus-fertőzéses eseteket fedeztek fel Kínában – írja az MTI. 

A China Daily című kínai pártlap Hszü Csien-pej hopeji kormányzó-helyettes kedd délutáni közlésére hivatkozva arról számolt be, hogy a csaknem 5 millió lakosú Langfangban is azonosítottak egy új fertőzöttet, ezt követően pedig lezárták a várost. 

A helyi hatóságok feltehetően azért döntöttek a szigorú intézkedés alkalmazása mellett, mert a hétfőn regisztrált fertőzött Peking egyik nyugati kerületében dolgozik.

Hopej tartomány Pekinghez közeli részeiről százezrek járnak át a fővárosba dolgozni, ám az új esetek felbukkanása miatt a Pekingbe vezető közutakat szigorú ellenőrzés alá vonták, a bejövő autók utasait egyenként ellenőrzik. Az autósoknak 14 napon belül készült, negatív nukleinsavas vírusteszttel kell bizonyítaniuk, hogy nem fertőzöttek, továbbá lakcím-azonosítót, valamint a pekingi munkahelyük által kiadott munkáltatói igazolást kell bemutatniuk ahhoz, hogy beengedjék őket a fővárosba. 

Hopej tartományban január 2-án fedezték fel a legelső új, belföldi fertőzésből eredő esetet, keddig pedig összesen 326 Covid-19-es beteget, és 234 tünetmentes vírushordozót regisztráltak. Az új esetek jelentős része két városban: Sicsiacsuangban, a tartomány 11 millió lakost számláló székhelyén, valamint a csaknem 8 milliós Hszingtajban bukkant fel, ezért ezt a két várost lezárták

és szombatig teljes lakosságukat letesztelik.   • Bérelnék
  • Bankszámla