Hazaárulással gyanúsítják a volt ukrán elnököt

2021.01.28. 22:08

Hazaárulással gyanúsítja az ukrán főügyészség Viktor Janukovics volt elnököt − írja a Szabadság Rádió. A főügyészség szerint az akkori orosz elnök, Dmitrij Medvegyev és Viktor Janukovics elnök közötti úgynevezett harkivi megállapodás veszélybe sodorta Ukrajna szuverenitását és területi integritását.

A volt ukrán elnök 2010. április 21-én írta alá a megállapodást, amely a földgázárengedmény ürügyén közvetve, de megteremtette az előfeltételeket az orosz csapatok létszámának növelésére a Krím-félszigeten. A dokumentum 25 évvel hosszabbította meg az orosz fekete-tengeri flotta Krímben való tartózkodását − számolt be az ukrán főügyészség.

Viktor Janukovics 2014 februárjában hagyta el Ukrajnát a majdani lövöldözés után. Jelenleg Oroszországban tartózkodik. Egyelőre nem reagált nyilvánosan az ügyészség állításaira.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla