Oroszországban meghaladta a négymilliót a kimutatott fertőzések száma

2021.02.10. 17:02

Oroszországban szerdára meghaladta a négymilliót a kimutatott koronavírus-fertőzések száma, a napi növekmény ugyanakkor nem érte el a 15 ezret és október 17. óta a legalacsonyabb értéket mutatta – írja az MTI. 

Oroszországban a kedden közzétett hivatalos adatok szerint az igazolt új fertőzöttek száma az elmúlt napon 14 494-gyel 4 012 710-re emelkedett. A napi növekmény 0,36 százalék, az új esetek 10,1 százaléka tünetmentes. Az aktív fertőzöttek száma 418 115-re csökkent, a halálos áldozatoké pedig 536-tal 78 134-re, a felépülteké pedig 22 575-tel 3 516 461-ra emelkedett.

Ramzan Kadirov csecsen vezető szerdán a járványhelyzet javulása miatt visszavonta a kötelező maszkviseletre vonatkozó rendeletét az általa irányított köztársaság területén. Reggel még úgy lehetett tudni, hogy Udmurtföld lesz az első régió Oroszországban, ahol péntektől a járványügyi előírásokban ajánlottra enyhül az eddigi kötelező maszkviselet. 

A helyi éttermekben egyébként szerdától megszüntették a korlátozásokat, a mozik, színházak és sportrendezvények nézőterei félig megtölthetők.

Moszkvában a maszktilalom eltörlése korábbi bejelentés szerint májusra várható. Gyenyisz Logunov, az első orosz vakcinát, a Szputnyik V-t kidolgozó Gamaleja Intézet tudományos igazgatóhelyettese egy szerdai moszkvai tanácskozáson azt mondta, hogy Oroszországban eddig mintegy 2,2 millió embert oltottak be a koronavírus ellen. A védőoltás mindkét komponensét közel kétmillió ember kapta meg.

Tatyjana Golikova miniszterelnök-helyettes hétfőn arról adott hírt, hogy az oltóhelyek száma 3655-re emelkedett Oroszországban. Mint mondta, a Szputnyik V és az EpiVacCorona típusú vakcinából eddig több mint 8,62 millió adagot gyártottak, ezek közül 5,3 milliót el is osztottak az egészségügyi intézmények között.  • Tippek
  • Lakáshitel