Földrengés rázta meg Görögországot

2021.03.03. 13:09

Görögország középső részét 6,2-es erősségű földrengés rázta meg szerdán – közölte az Európai Földközi-tengeri Szeizmológiai Központ (EMSC).

Az amerikai földtani intézet (USGS) és a német földtani intézet (GFZ) ugyanakkor 6,3-as erősségű földmozgásról számolt be, amelyet húsz perccel később egy 5,1-es erősségű utórengés követett.

A földmozgás fészke a földtani intézetek szerint tíz kilométeres mélységben volt 20 kilométerre délre Elasszona településtől – írta az MTI.

A közösségi platformokra néhány kép és videó felkerült már a földrengésről. 

Egy Elasszonától nem messze lévő községben, Mesochoriban egy templom összeomlott, egy másik pedig súlyos sérüléseket szenvedett. 

 Ezenfelül több lakóház is összeomlott:

Kateriniben egy lakosnak véletlenül sikerült videóit készítenie a földrengés alatt:

Kalambaka és Trikala községeiben a bolti kamerák által rögzítette felvételeket töltöttek fel:

 Ezenfelül egy Zoom-hívás résztvevőiről is felkerült egy videó, amint éppen megremeg a föld a beszélgetésük közepette:

 Vaszilisz Karathanaszisz szeizmológus a görög közszolgálati televíziónak nyilatkozva azt mondta, hogy a rengést Görögország-szerte lehetett érezni. Hírügynökségi jelentések szerint Albániában, Észak-Macedóniában, Koszovóban és Montenegróban is érezték a földmozgást – írja az MTI.

Görögországot egy sor, 5-ösnél gyengébb erősségű földrengés rázta meg februárban. 2017 júniusában egy 6,1-es erősségű földrengés súlyos pusztítást végzett Leszboszon.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport