Robbanás egy koronavírus tesztközpontnál Hollandiában

2021.03.03. 10:37 Módosítva: 2021.03.03. 10:37

A holland fővárostól, Amszterdamtól mintegy 50 kilométerre északra található Bovenkarspel városban történt robbanásban nem sebesült meg senki, azonban a detonáció volt annyira erős, hogy a betörje a környékbeli épületek ablakait.

A helyi rendőrség közlése szerint a tesztközpontnál szándékosan robbanthattak, a gyanú szerint egy csőbombát helyeztek el az épületnél – írja mások mellett az Express.  

A robbanás helyi idő szerint 7 óra körül történt. A helyszínt lezárták, a rendőrség pedig megindította a nyomozást a történtek kivizsgálására. 

Egyelőre a tűzszerészek vizsgálják a robbanás körülményeit. Erről Maarten Edelenbosch oknyomozó riporter posztolt videót. 

Mark Rutte holland ügyvivő kormányfő „teljességgel elfogadhatatlannak” nevezte a támadást. Hangsúlyozta, hogy az egészségügyi alkalmazottak keményen dolgoznak a polgárok biztonsága érdekében, s közölte: „szörnyű és szégyenletes, hogy őket éri atrocitás”.

Bovenkarspel polgármestere úgy nyilatkozott, hogy bár a rendőrségi vizsgálat még folyamatban van, meg van győződve arról, hogy a támadás a lezárásokkal és a korlátozó intézkedésekkel szembeni elégedetlenség miatt történt.

Hollandia legutóbb azzal került a nemzetközi sajtóba, hogy a járványügyi korlátozások keretében hozott kijárási tilalom hatására több városban is zavargások törtek ki, aminek során egy tesztközpontot felgyújtottak. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport