Szlovénia meghosszabbította a járványhelyzetet

2021.03.11. 16:01

A szlovén kormány az egész országra vonatkozóan március 18-tól további egy hónappal meghosszabbította a járványhelyzetet – közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján Maja Bratusa kormányszóvivő. Horvátországban is jelentősen nőtt az új fertőzöttek és a kórházi kezelésre szoruló betegek száma a múlt héthez képest.

A szlovén kormányszóvivő szerint a járványhelyzet meghosszabbítására azért volt szükség, mert a jelenlegi adatok még mindig azt jelzik, hogy a vírus terjedőben van a lakosság körében.

A kabinet szerda esti ülésén kiterjesztette a járványügyi intézkedéseket is egy héttel, egyedül az építőiparban tett engedményeket. Az ágazatban dolgozókat eszerint nem kell hetente tesztelni koronavírusra.

Horvátországban 19 százalékkal nőtt a fertőzöttek, 18 százalékkal pedig a kórházban kezelt betegek száma a múlt héthez képest. A legtöbb fertőzöttet a tengermelléki megyékben regisztrálták.

Vili Beros egészségügyi miniszter a kormány csütörtöki ülésén hangsúlyozta: saját példamutatásával és viselkedésével mindenki befolyásolni tudja a helyzet további alakulását, amellyel elkerülhető a fertőzöttek számának további növekedése.

A tárcavezető óvatosságra szólított fel, hogy a járvány visszaszorításában eddig elért eredmények ne vesszenek kárba, utalva a környező országokban romló járványhelyzetre.  • Bérelnék
  • Bankszámla