Totálkárosra törte a vadászgépet a Volkswagen Touran

2021.03.13. 15:51

Összeütközött egy MiG–29-es vadászgép és egy Volkswagen Touran személygépkocsi Ukrajnában. A balesetben a gép hajtóműve olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a repülőt vélhetően ki kell majd vonni a hadrendből.

Az Orosz/szovjet haditechnikai eszközök nevű Facebook-oldal beszámolója szerint a baleset még szerdán történt a Kijev melletti Vaszilkov katonai repülőtéren, a 40. harcászati repülési dandár bázisán.

A személygépkocsi szerda éjjel a repülőtérre hajtott, ahol épp az ukrán légierő MiG–29-es vadászgépét vontatták be a parkolóba.

ENNEK A REPÜLŐGÉPNEK HAJTOTT NEKI A VOLKSWAGEN TOURAN, amelyet a sajtóban megjelent hírek szerint egy ittas katonatiszt vezetett.

Az ütközés után ráadásul tűz ütött ki, amit a repülőtér dolgozói oltottak el végül. A repülőgép hajtóműve a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy vélhetően le fogják selejtezni.

Az ukrán légierőnek ugyanis – a híresztelések szerint – már nincsenek olyan alkatrészei, amelyekkel helyre lehetne állítani a repülőgépet. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport