Lassan enyhül a járvány Csehországban

2021.03.29. 11:31

Csehországban a hétvégén is tovább csökkentek az új igazolt koronavírus-fertőzések napi számai − derül ki az egészségügyi minisztérium honlapján hétfőn megjelent legfrissebb statisztikákból. Vasárnap 1722 új fertőzést szűrtek ki az országban, ami tavaly december eleje óta a legalacsonyabb hétvégi szám. Egy hét alatt a vasárnapi esetek száma 666-tal esett vissza.

A járvány tavaly március eleji kirobbanása óta eddig 26 036 emberéletet követelt. A napi elhalálozások száma hosszabb idő után ismét mérsékelten csökkenni kezdett. A járvány terjedésének enyhülését jelzi a reprodukciós szám is, amely vasárnap 0,83 volt. Fokozatosan csökken a kórházakra nehezedő nyomás is.

NÉHÁNY KÓRHÁZBAN MÁR VISSZATÉRTEK A NORMÁLIS ÜZEMELTETÉSHEZ, BÁR A SPECIÁLIS COVID-OSZTÁLYOKAT NEM SZÜNTETTÉK MEG.

Vasárnapig 1,127 millió ember kapta meg a vakcina első adagját, mintegy 445 ezer személy már a második adagot is. A tervek szerint április végéig mintegy kétmillió cseh állampolgár kapja meg a vakcina legalább első adagját. Csehországban továbbra is csak az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott oltóanyagokat használják.  • Hírek
  • Személyi kölcsön