Gránátokkal fogadta a rendőröket egy orosz túszejtő

2021.03.30. 21:48

Heves tűzpárbajt vívtak az orosz rendvédelmi szervek kedden egy illegális fegyvertartással gyanúsított férfival, aki a Moszkva melletti Novie Veski településen lévő kertes házában barikádozta el magát, túszul ejtve több – időközben kiszabadult – családtagját, majd a házban kiütött tűzben feltehetőleg életét vesztette.  

Helyi idő szerint a rendőrség reggel 11 órakor érkezett a 61 éves Vlagyimir Bardanov házához, hogy illegális fegyvertartás gyanúja miatt házkutatást tartson. A gyanúsított azonban gránátokkal fogadta a rendőröket. Az erősítés kiérkezését követően tűzharc alakult ki a magát elbarikádozó férfival, aki az rbc.ru orosz hírportál szerint rövid ideig túszul tartotta a lányát, unokáját és a lánya férjét a házban.

Egy biztonsági illetékes a TASZSZ orosz hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy a férfi saját maga gyújtotta fel fegyver- és lőszerkészletét, amitől az épület felső emelete lángra kapott.

Az orosz hatóságok szerint a férfi valószínűleg életét vesztette a kigyulladt házban.

Amikor tűz ütött ki a házban, felajánlották neki, hogy adja fel magát. Elutasította, hogy kijöjjön, és a ház égő részében maradt. Valószínűleg meghalt

– mondta az illetékes. A tisztségviselő hozzátette, hogy a lángokat nem oltják el, mivel az épületben maradhattak robbanószerek és gránátok, amelyek veszélyeztethetik a tűzoltók életét. A biztonsági illetékes szerint a nyomozók azt követően láthatnak majd munkához, ha a lángok kialudtak.

„Jelenleg a férfi abbahagyta a lövöldözést, és nem ad életjelt magáról” – mondta egy másik illetékes az Interfax orosz hírügynökségnek.

Az orosz biztonsági erők a ház ostroma során gránátvetőt is bevetettek a férfi elfogására indított művelet során, amely kilenc órán át tartott. Előzetes értesülések szerint a férfinak egész fegyver- és lőszerraktára volt, akárcsak egy illegális fegyverkészítő műhelye a házában.

Az orosz Nyomozó Bizottság hatósági személy elleni gyilkossági kísérlet címén emelt vádat a gyanúsítottal szemben. A kertesház ostroma közben ugyanis a különleges alakulatok egyik tagja megsebesült.  • Tippek
  • Hírek